Què en sabem de Montserrat?

Dintre l'àrea de "Viure i conviure" hem fet un treball sobre el conjunt de la muntanya de Montserrat (el Parc Natural, la basílica, l'Escolania, la Moreneta...), lligant-ho amb la diada de la Mare de Déu de Montserrat del passat 27 d'abril.

Aquí teniu un recull del que han après alguns dels alumnes de 4B. Si ens n'arriben més ja les anirem afegint:

* Montserrat té un parc natural molt bonic. Montserrat té unes muntanyes molt boniques. L´escolania és un dels cors de cantors més antics d´Europa. La basílica és molt bonica.
(Oriol i Adrià)

* Montserrat és una muntanya que dins l´esglèsia hi ha monjos. A l’escolania hi ha nens cantaires. En una cova es va trobar la Moreneta. Les persones poden anar-hi en cotxe, cremallera, autobús, moto, peu,...
(Houda)

* La cova és important per què hi van trobat la Moreneta. L’escolania és un grup de nens cantaires que cada dia canten el Virolai.En el museu hi ha diferents quadres de pintors catalans.
(Paula, Andrès i Joan)

* L’himne de Montserrat és el Virolai. La Mare de Déu de Montserrat és la Moreneta. La Moreneta es diu així per que el fum de les espelmes la van ennegrir.La basílica és molt bonica per dins. En el museu hi ha quadres de molts artistes. També hi ha un parc natural. S´hi pot arribar amb cremallera, telefèric caminant...
(Arnau, Karima, David, Aitor i Tània)

* Montserrat té moltes coses per veure: Parc Natural, la basílica, l’escolania, la Verge, el Museu, Mallorca...
Parc Natural: Des d’una punta d’una muntanya és veu Mallorca. Algunes montanyes es diuen Mòmia, Serp...i a sobre hi ha una creu que representa a Déu. Montserrat és la muntanya més alta del Bages
Museu: Al museu hi ha moltes pintures de pintors catalans i també una mòmia.
Basílica: Hi ha una imatge de la Verge. Des de sempre ha estat dedicada a la verge i a recollir la pregària dels monjos i de tot el poble.
La Cova: La Moreneta es va trobat a la cova i uns pastors se la van trobar i es diu moreneta ja que li ficaven espelmes i del fum es va enfosquir.
(Júlia, Laura, Carla D. García)

* Per anar-hi s’utilitza la cremallera, el cotxe, la moto, caminant, en tren,... Pots escalar per la muntanya. Hi ha una basílica. També hi ha l escolania i la Moreneta, a l´esglèsia. La Cova és on es va trobar la Moreneta. Montserrat és molt bonica. L´escolania és un grup de nens cantaires.
(Àlex i Carla D. Gallardo)

* Montserrat és molt bonica pels seus paisatges verds i al museu ténen en exposició relíquies de la Moreneta. La Moreneta és una Verge que estava en una cova i nomès la coneixíen els que vivíen al seu voltant. Es marró perqué li ficaven espelmes i del pas del temps es van apagar i el fum la va enfosquir. L’escolania està formada per uns nens que canten a l’esglèsia cançons com el Virolai. Agafen nens de llocs diferents i viuen amb els monjos, que els ensenyen a cantar millor a més d´uns professors de cant.
(Cèlia i Gerard)

Comentaris

riham ha dit…
jo magrada molt,el que eu fet.