Tallers de coeducació

Fa unes setmanes va venir una tècnica de l'Ajuntament, de la Regidoria de la Dona, per fer-nos reflexionar a partir d'un taller de coeducació promogut pel "PIAD (Punt d’Informació i Atenció a la Dona) Montserrat Roig" de l’Ajuntament de Manresa. Els alumnes de 4t expliquen la seva vivència:

El dia 26/5/2010 ha vingut una noia de l’ajuntament de Manresa a parlar-nos de la coeducació i de la igualtat sobre els drets dels homes i dones.

Aquella dona es deia Carme i ens ha fet fer un exercici que ens havíem de ficar amb grups de quatre. Es tractava d’imaginar-nos que jugàvem a un equip de futbol i fèiem la final i un jugador s’havia trencat la cama i l’altre havia agafat una grip molt forta i havíem d’escollir entre tres nens:
• Maria que jugava molt bé a futbol de davantera i era la capitana d’un equip de futbol femení.
• El Jordi que no tenia gaire experiència com a futbolista però estudiava amb nosaltres.
• Mohamed que acabava d’arribar del Marroc i necessita relacionar-se amb la gent d’aquí per aprendre a parlar. Al seu país jugava a futbol i també corre molt.

La majoria van triar la Maria i en Mohamed perquè les seves qualitats els interessaven més.
En vam parlar sobre a què juguem a l’hora del pati: els nens a futbol, les nenes a parlar o a altres coses.
La Carme ens va dir que qui volgués, un dia a la setmana hauríem de jugar tots junts.
Llavors ens va proposar apuntar en un full tots els jocs que se’ns acudien per exemple: al telèfon, pedra paper tisores, al k 15, a fet i amagar, a arrencar cebes, pinya altura, pilla-pilla, el rellotge, la bandera, a futbol i entrenament de futbol per les nenes i nens etc...

Ens va agradar molt per que gràcies a la Carme ja podem jugar a futbol i els nens els dilluns i els dimarts ens ensenyen a jugar a les nenes i el dimecres fem partit.

(Laura Carrascosa, Àlex lopez, Laura Huarte, Adrià Arranz, Carlos Torres.)
(Júlia Salinas, Amin El Messaoudi, Laura Sagués, Arnau Guanyabens i Leyre Corral)
(Celia Perpiñan, Roser Obradors, Carla Díaz Garcia, Mireia Onieva)
( Sonia Padilla, Paula Montero, Laila Soltana, Anas Akhazzan )

Comentaris