Experiències sobre la visió

Dins del tema dels SENTITS, a 3r ens hem entretingut molt amb el de la vista perquè hem comptat amb la gran col.laboració de la mare de la Núria Gispets, la Rosa Maria Domingo que és òptica-optometrista i, a part de resoldre alguns dubtes que han sorgit, ens ha deixat material òptic perquè el manipuléssim a les classes.
En concret ens ha deixat unes montures amb vidres de diferents graduacions (flippers) per tal que poguéssim experimentar les sensacions que tenen les persones que pateixen miopia o hipermetropia. I d'altra banda ens ha deixat uns ulls de vidre com els que tenen les persones que han perdut un ull i que ningú havia tingut l'oportunitat de tenir a les mans.
Moltes gràcies per tot, Rosa Maria!!

I per complementar aquest treball, la Carme ens va portar una "caixa fosca" que havia fet en els seus temps d'estudiant i que ens ha permès comprovar a la perfecció com funciona el nostre ull: la llum entra per la còrnia i travessa l'iris per la pupil.la (això representa el foradet que hi havia a la cartolina). Després travessa el cristal.lí (en aquest cas era una lupa enganxada a la cartolina) i arriba a la retina (que en la caixa fosca era un paper vegetal) on arribava la imatge... del revés!!

Us deixem amb un recull d'imatges d'aquests experiments que hem pogut fer a la classe.


Comentaris

sharlene ha dit…
hola soc la sharlene nomes vui dir una cosa els flipers m ancanten nuria gispets .adeu nuria g.
sharlene ha dit…
A nuria digali a te mare de me part que son molt guais.
Anònim ha dit…
Núria,digali a la teva mare que moltes gracies per els flipers,per els ulls postisos i per el paper dels segs.No se que fariem sense ella.
Ariadna ha dit…
Núria,digali a la teva mare que moltes gracies per els flipers,per els ulls postisos i per el paper de segs.No se que fariem sense ella.He
tingut que repetir el comentari.
Alba portales ha dit…
hola soc alba mu baix pasar molt be amb els flipers,el paper de segs i amb els ulls postisosi tot aixo va ser molt guai.
Rocio Ledesma ha dit…
hola soc Rocio la mare de Alba Portales es molt divertit se participe de les vostres activitats i pude gaudir de aquestas fotografies moltes gracies.
octavi ha dit…
hola em va a