Lip dubs

A la nostra escola farem un LIP DUB...
Però, què és això???

Un lip dub (expressió anglesa que significa "doblatge labial") és un vídeo fet de manera que vagin alhora el moviment dels llavis dels que hi participen amb el so d'una cançó.
Es fa filmant de manera seguida i sense talls una gran quantitat de persones que van vocalitzant la lletra de la cançó que escolten; és a dir, els participants canten un tros de la cançó fins que són substituïts in situ per un altre participant que continua per on anava l'anterior participant, i així successivament, fins el final de la cançó. Després es munta el vídeo afegint la cançó original per sobre del so del vídeo.

Comporten molta preparació prèvia i s'elaboren de forma meticulosa tenint en compte el lloc on ha d'estar cada persona, l'acció que ha de fer, de quina manera anirà vestit i com s'enllaçarà amb els següents participants. Sovint els lipdubs fan un recorregut a través dels diferents espais d'un lloc (un teatre, una universitat...).

Per poder ser qualificat de lip dub, un vídeo ha de respectar certes regles:
  • ser rodat en un sol pla-seqüència sense muntatge;
  • comportar una o diverses cançons, originals o reinterpretades;
  • mostrar una o diverses persones cantant la cançó
  • ser fàcil de difondre i ser accessible. Per exemple, penjat en línia a Internet i fàcil de trobar gràcies a xarxes socials
Però per entendre millor de què estem parlant, aquí teniu una selecció de 5 lipdubs:

  • "Pel català com a llengua comuna" amb la cançó "Corren" (Gossos). Rodat a Barcelona. CLICA AQUÍ
  • "Per la independència de Catalunya" amb la cançó "La flama" (Obrint Pas). Rodat a Vic. Té el rècord mundial de més gent participant en un lipdub. CLICA AQUÍ
  • "De la UVIC, Universitat de Vic" amb la cançó "Hey Soul Sister" (Train). Rodat a la Universitat de Vic i molt espectacular pel vestuari i coreografies dels participants. CLICA AQUÍ.
  • "Del teatre Kursaal" amb la cançó "La Rambla del Poble Sec" (Cesk Freixas). Rodat al teatre Kursaal de Manresa (hi surt la Pilar Camins). CLICA AQUÍ.
  • "Del Club Natació Manresa" amb la cançó "Club can't handle me" (David Guetta). Rodat a les instal.lacions de la Piscina Municipal (hi surt la Queralt de 3A). CLICA AQUÍ.

Comentaris

Anònim ha dit…
Per què tenim que cantar la cançó "Amigos para Siempre"?
Eladi ha dit…
Perquè és la que han triat els que han preparat el lip dub, els de 4t d'ESO...