Propera sortida al Cosmocaixa

El proper divendres 17 de juny anirem d'excursió al Cosmocaixa. Al final de la notícia us enllacem un parell de vídeos on podeu veure algunes de les coses que veurem i us recordem que en una notícia anterior (clica aquí) ja teniu uns quants vídeos de l'exposició "Dinosaures. Tresors del desert del Gobi". A la pàgina de Cosmocaixa també podeu trobar més informació.

Però primer us volíem recordar algunes coses que hem de tenir presents sempre que anem a visitar un museu. Pareu atenció:

NORMES PER VISITAR UN MUSEU

1.- Llegim les informacions escrites.
La informació escrita al costat del que estem veient ens pot ser molt útil. Si anem passant de vitrina en vitrina sense llegir res i sense entendre res del que tenim al davant no traurem cap profit de la visita. Potser val més la pena veure menys coses, però entendre el que hem vist.

2.- No estem sols: no molestem els altres.
Als museus no es pot anar corrent d’un cantó a l’altre, ens hem de moure tranquil•lament i sense molestar els altres visitants.
Tampoc no podem anar cridant ni parlant-nos en veu alta. Totes les converses han de ser en un to discret sense que sobrepassin el to de les altres ni puguin molestar-los.
Finalment també podem molestar si ens posem davant d’una persona que està intentant llegir alguna de les informacions o si ocupem tota una vitrina i no deixem veure-la als altres. Hem d’intentar ser discrets i educats i no posar-nos entremig de les vitrines i les altres persones que les miren.
No ens podem enfilar o recolzar-nos a les parets, ni estirar-nos pel terra, ni seure a les escales impedint el pas, etc.

3.- No toquem! Fem cas de les indicacions.
Justament al Cosmocaixa hi ha moltes coses que es poden tocar i manipular, però no totes les coses es poden tocar ni a tots els museus està permès tocar les coses. Hem de fer cas de les informacions dels rètols que ja ens ho indicaran.
I si ens diuen que no està permès fer fotos o no està permès fer-les amb flash, hem de complir el que ens demanen.
I si està prohibit menjar o beure, hem de fer cas i esperar a fer-ho a les àrees indicades.
I si hi ha espais o àrees reservades no s’hi pot entrar.
En qualsevol cas SEMPRE cal fer cas de les indicacions que ens pugui donar el personal del museu.

4.- A les visites guiades hem d’estar atents.
A les visites guiades tenim la sort que una persona especialitzada en el tema ens pot donar tot tipus d’explicacions i ens pot contestar preguntes. Per facilitar-li la feina:
- hem d’anar tots junts sense que ningú es quedi enrere ni s’avanci,
- guardar silenci i evitar converses en veu baixa que poden molestar el discurs del guia
- estar atents a les seves explicacions per evitar fer-li repetir les coses

I ara els vídeos promesos...

EL BOSC INUNDAT




LA SALA DE LA MATÈRIA


Comentaris

Ariadna ha dit…
Hi ha algun video del reciclatge?
Eladi Martínez ha dit…
Ariadna,
si vas a la web de Cosmocaixa veuràs com de l'exposició del reciclatge hi ha explicació i 3 fotos, però no hi ha vídeo.
Eladi
ariadna ha dit…
hola