Sortida al Cosmocaixa

El passat divendres 17 de juny vam realitzar l'esperada sortida al Cosmocaixa. Vam marxar ben puntuals, poc minuts després de les 8'30 h. i vam arribar bé de temps al museu. Quan vam entrar-hi ja ens va causar una gran impressió i alguns deien que semblava que entréssim a l'aeroport. Tot el que vèiem era espectacular: unes figures de cera de científics famosos (algú sap qui eren?... ;-)), la botiga, els accessos, les escales mecàniques, la rampa que va descendint fins a la planta baixa... I llavors va venir el millor: la visita en sí mateixa.

Vam gaudir del "Bosc inundat", la reproducció de l'ecosistema de l'Amazònia amb els seus peixos gegants, les granotes verinoses, el caimà immòbil, els ocells, la gran capibara, la calor i la humitat, la pluja artificial... Ens va encantar poder gaudir d'aquesta visió des de tots els angles possibles.

Vam gaudir de la "Sala de la matèria" amb tots els experiments que podíem manipular (sobretot d'òptica i física), però també amb les reproduccions dels homes prehistòrics i, sobretot, amb el fet que podíem circular lliurament per aquest espai, decidint què volíem veure i tocar.

Alguns també van tenir temps de veure l'exposició sobre el "Reciclatge", veient els diferents processos de transformació que experimenten els objectes que llancem als contenidors fins que tornen a ser objectes que ens poden ser útils.

I, sobretot, ens va encantar l'exposició "Dinosaures. Tresors del desert del Gobi". Els guies ens van anar explicant algunes coses, tot i que moltes ja les sabíem i ens van felicitar pel nostre nivell de coneixements. Vam poder veure de prop aquells immensos esquelets de dinosaures com el Tarbosaurus, el Gallimimus, l'Oviraptor, etc., alguns dels quals ens van explicar que són exemplars únics a tot el món.

Després vam dinar al Jardí d'Arquímedes on vam poder experimentar com funcionaven el cargol d'Arquímedes (un invent per aconseguir fer pujar l'aigua sense massa esforç) i el telescopi de so (que permet escoltar la veu d'un company a molts mestres de distància). Aquí és on el comportament va deixar una mica que desitjar (empentes, insults, mullader...), perquè fins llavors tothom s'havia portat molt i molt bé, fent cas de les recomanacions que havíem donat sobre el comportament als museus.

En fi, que la valoració global és molt positiva i que, els que van descobrir per primer cop aquest museu, segurament tindran ganes de tornar-hi un altre dia amb més calma amb la família, oi? Doncs ens van donar uns val per accedir-hi gratuïtament amb 3 persones més si entreguem pintats uns dibuixos d'uns dinosaures. A veure qui els aprofitarà...

Us deixem amb un petit recull fotogràfic de l'excursió (que hem pogut ampliar gràcies a les fotos del Marc Bardají de 3r B), perquè hi havia tantes coses a veure i a tocar que no ens recordàvem gaire de fer fotos... I esperem els vostres comentaris!!




Comentaris

RALUCA ha dit…
Ma agradat molt el COSMOCAIXAAAA!!!!!
sharlenegarciadominguez ha dit…
Hola soc la sharlene i m'ha agradat molt el cosmocaixaaaaa.
ferran de 3r ha dit…
Aquestes fotos son molt maques
3 A HANANE ha dit…
mmaaaaaggradddat molt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3 A HANANE ha dit…
mmaaaaaggradddat molt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!