Conte de contes

Ja us vam explicar com al "Taller de català" (i també al de castellà) els alumnes de 4t havíem dedicat les últimes setmanes a escriure contes, corregir-los, reescriure'ls i anar-ne aprenent cada vegada més.
Els del grup de l'Eladi, l'última activitat que van fer va ser la del conte de contes. Es tractava d'anar escrivint un conte entre tots, aproximadament una línia cadascun. Però a més a més de les coses de sempre, cadascú havia d'incloure una paraula determinada en el seu tros.
Sabeu per què?
Doncs, quan acabeu de llegir el conte sencer, llegiu només les paraules destacades i trobareu la resposta.


Hi havia una vegada una nena que es deia Margarida i era molt bona i presumida. A la seva classe hi havia un nen que es deia Enric i la picava perquè l’envejava.
Un dia la Margarida va trobar una cova al seu col.legi amb dracs que tiraven foc i volia tocar-los perquè li agradaven molt. Una vegada va anar a la cova i uns dels dracs la van mossegar. Llavors se li va infectar el braç i uns nens la van acompanyar al metge perquè la curés.
La Margarida es va curar i va donar les gràcies als nens que l’havien acompanyat al metge.
Al dia següent estava amb unes nenes al pati i va arribar l’Enric, la va picar i li va trencar una cama. Ella va anar amb crosses fins la cova i se li va acostar un drac que li va llençar una flamarada. Però era un foc màgic perquè els animals volien ser els seus amics i li van curar la cama. Llavors els dracs li van demanar que els ajudés a salvar-se del Barbanegra, però per això hauria d’aprendre a fer servir una espasa de fum.
Llavors se’n va anar a un castell abandonat on hi vivia un senyor que es deia Eson que estava preocupat perquè no sabia escriure i la Margarida li va dir:
- No es preocupi, senyor Eson, jo li ensenyaré a escriure però vostè m’haurà d’ensenyar a fer anar l’espasa de fum.
Així ho van fer, però la Margarida no dominava prou bé l’espasa de fum. Llavors es va sentir com la porta del castell queia i va aparèixer en Barbanegra. Els va dir que sempre havia estat amagat al castell.
La Margarida i el senyor Eson estaven molt espantats, però ella va agafar l’espasa de fum i es va posar a lluitar amb el Barbanegra fins que el senyor Eson va dir:
- Prou!
Tots estaven molt atents i el senyor Eson va agafar l’espasa i va guanyar a en Barbanegra.
Quan van sentir que havien guanyat a en Barbanegra, tots els dracs van sortir cantant i ballant.
L’Enric va sentir aquella cridòria i va entrar al castell de cop. Es van fer amics amb la Margarida i junts aprenien moltes coses del senyor Eson.
A poc a poc van anar aprenent a utilitzar l’espasa de fum i... ja sabeu...
...tot va millorar ;-)


(Ainhoa, Sergi, Ariadna, Brisa, Mireia, Aina, Sharlene, Amanda, Guillem, Ahlam, Laura, Míriam, Gabriel, Anna, Albert, Damian, Raul, Lorena, Núria, Isaac, Marc i Gisela)

Comentaris

RALUCA ha dit…
JA SE QUINA ES LA RESPOSTA ?
GABRIEL PORCEL ha dit…
un conte molt original a tots ens va agradar escriure'l i lleixirlo amb l'Eladi
Sergi ha dit…
Eladi té molta imagiació per fer aquest conte que tots em fet.
Ariadna ha dit…
Ha sigut molt divertit fer aquest conte i molt original, m'ho he passat molt bé fent aquest conte.