Contes amb condicions

Els alumnes de 4t del "Taller de català" hem passat unes quantes setmanes treballant l'expressió escrita a través dels contes. Els que van amb l'Eladi han fet uns quants contes "amb condicions", és a dir, podien inventar-s'ho tot menys uns quants elements que havien de sortir-hi obligatòriament.
Un d'aquests últims exercicis tenia les següents condicions:
  • que el conte passi a l'actualitat (2012)
  • que comenci a l'estiu i acabi a l'hivern, o a l'inrevés
  • que hi surti la frase "magdalenes i croissants"
  • que tingui entre 10-15 línies d'extensió.
Quan vam llegir-los, vam fer unes votacions entre els mateixos alumnes i els que van tenir més èxit són els que aquí reproduïm:

1.- EL SOMNI DE XOCOLATA
(Laura Lladó i Gisela Torras)
El dia vint-i-u de juny la Clàudia estava llegint un llibre i al cap d'una hora es va adormir. Quan es va despertar ja no estava al sofà de casa seva, estava enmig d'un prat ple de magdalenes i croissants. Desesperada, la nena va buscar la sortida però no la va trobar. Es va asseure i va recordar que al seu llibre la protagonista creuava un bosc de piruletes. I de sobte va veure un bosc de piruletes i va creuar-lo corrent per tornar a casa...
Però no es va trobar la seva casa... es va trobar un barranc! La Clàudia va caure... però de sobte estava a casa.
I cada hivern recorda aquest somni d'estiu.

2.- UNA FAMÍLIA ESBOJARRADA
(Núria Gispets i Mireia Torras)
Un dia en un hotel dos nens es van llevar i van dir alhora:
- Ja és estiu.
Es van aixecar del llit d'un salt i en Marcel va dir:
- Anem a mirar el menú. Hi ha mag - da - le - nes...
I l'Àlex va dir:
- I cro - is - sants... Mamaaa, què són croissants?
- Es diu "crusants", no croissants.
- Què farem a l'hivern?
- Anirem a esquiar, nens, ja veureu que ens ho passarem mooooolt bé!! I sabeu què farem després d'esmorzar? Anirem al parc d'atraccions d'aquí al costat.

Però pel camí, en Marcel es va perdre. L'Àlex, mig esbojarrat, el va anar a buscar, va ensopegar i es va lesionar. Per sort la mare va trobar en Marcel, però l'Àlex va estar enguixat 4 o 5 mesos.
Afortunadament es va poder desenguixar el peu una setmana abans d'anar a esquiar i va anar molt bé.

3.- PÀNIC A L'ESPAI
(Isaac Pascual i Guillem Ramon)
Un bon dia d'estiu de 2012, als Estats Units, per la televisió van anunciar un nou llançament de la NASA amb els tripulants: Jordi, Adrià i Sergio, el comandant Guillem i el pilot Isaac.
Després de les proves d'entrenament van fer una super festa a què van convidar tota la gent d'Estats Units. Van comprar magdalenes, croissants, sucs...
Es van enlairar, tot anava molt bé i justament quan estaven a punt d'aterrar van veure que el terreny de la Lluna era molt rocós i van començar a donar voltes per la Lluna.
Llavors se'ls va acabar la gasolina i un meteorit els va trinxar un motor. Van trucar perquè els vingués a rescatar l'altre coet. Va anar-hi sense problemes, els van salvar i van tornar a la Terra. Era hivern i van ser feliços per sempre.

Comentaris

Mahdi ha dit…
Mireia i Núria el vostre conte m'ha agradat mooooooooooltissim!.
Núria ha dit…
Gracies Mahdi, i felicitats:Laura, Gisela, isac i Guillem!
Sergi Capdevila ha dit…
Crec que teniu molta imaginacio Laura,Gisela,Núria,Mireia,Isaac i Guillem.