Xerrada sobre submarinisme

El dimarts 29 de maig hem tingut la sort d'assistir a una xerrada sobre submarinisme. Ens l'has fet l'Eva de Miguel, mestra d'ESO de la nostra escola i gran aficionada al submarinisme.
Ens ha portat tot l'equip que han de posar-se per submergir-se: el vestit, l'armilla, les peses, els reguladors, el manòmetre, les aletes, les ulleres... i sobretot ens ha explicat tot de coses molt interessants:
  • L'objectiu dels submarinistes és submergir-se i per tant necessiten uns pesos per ajudar-los a enfonsar-se i després una mena de coixins que poden omplir-se d'aire per ajudar-los a surar i pujar a la superfície.
  • Un submarinista mai ha d'anar sol. Sempre han d'anar acompanyats per altres submarinistes per poder-se ajudar en cas de qualsevol accident o imprevist.
  • A les bombones no hi porten oxigen sino aire normal i corrent, però comprimit. En cada immersió tenen aire per a uns 45-60 minuts. 
  • Hi ha una mena de rellotge que indica la pressió de l'aire (el manòmetre). Quan comença la immersió està a 200 bars i quan arriba a 50 ens indica que és moment de començar a pujar a la superfície.
  • Es podria arribar a baixar fins a uns 80 metres de profunditat, però a tanta profunditat la pressió fa que l'aire de la bombona es torni tòxic i s'hi pot estar molt poca estona. Normalment baixen fins a uns 20-25 metres com a màxim, que és fins on arriba la llum del sol i on poden veure's coses més interessants.
  • Els submarinistes es comuniquen entre ells a través d'un codi de gestos: pujar, baixar, estic bé, estic a mitja bombona...
  • Els submarinistes NO HAN DE TOCAR RES del fons marí per evitar l'intercanvi de microbis, per no malmetre els ecosistemes... Ens ha desaconsellat totalment actuacions com donar de menjar als peixos o tocar-los. Pot ser perillós i a més podem molestar els animals.
  • Les praderies de posidònia (les plantes que trobem al fons marí) són molt importants per l'oxigenació de l'aigua i l'equilibri de l'ecosistema. Hem d'evitar contaminar-les i fer-les malbé.
  • Ens ha comentat que a vegades els submarinistes es veuen arrossegats per corrents marins, lluny del seu vaixell. Llavors han d'inflar una boia de color taronja i esperar que els recullin.
  • Cada submarinista porta dos reguladors d'aire per si se n'espatlla un o si s'espatlla el d'un company. Els reguladors els va inventar Jacques Cousteau. Abans l'aire els hi manxaven des dels vaixells a través d'uns tubs llarguíssims.
  • L'Eva ens ha explicat que ha nedat prop de taurons i molts altres peixos. Ens ha dit que el seu animal preferit és la manta.
Ha estat una xerrada interessantíssima i s'ha ofert a contestar més preguntes si els hi fem arribar o sigui que... MOLTÍSSIMES GRÀCIES PER TOT, EVA!!
Us deixem amb unes quantes imatges de record.


Comentaris

Anònim ha dit…
A AMI M'HA AGRADAT MOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLTTTTTTTTTTTT LA XARADA ERA EL DIA MES MARABILLOOS
Anònim ha dit…
A AMI M'HA AGRADAT MOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLTTTTTTTTTTTT LA XARADA ERA EL DIA MES MARABILLOOS
pep guardiola ha dit…
ba ser molt guai
Sharlene Garcia ha dit…
hola soc la Sharlene i m'ha agradat molt com ens a enseyat l'Eva.

adeu