Sortida a la Fageda d'en Jordà

El dimecres 5 de desembre, després d'haver-la anul.lat el 30 d'octubre, vam poder fer la sortida a la Fageda d'en Jordà.
Vam sortir a dos quarts de nou de l'escola i vam tenir un molt bon viatge fins arribar al nostre destí.
Uns van començar per l'excursió amb els carruatges per la Fageda i els altres van començar fent la visita a la cooperativa La Fageda. Però després vam intercanviar els llocs i tots vam acabar visitant-ho tot.

La cooperativa "La Fageda" és una empresa que es dedica a la fabricació de iogurts i productes lactics, però donant feina a persones amb discapacitats. Allà vam veure tot el procés d'elaboració dels iogurts, començant pel naixement dels vedells, la seva alimentació, el procés de munyida de les vaques, l'emmagatzematge de la llet i la cadena de producció dels iogurts de manera totalment natural i ecològica (l'envàs, la composició, el forn, la cadena de fred...). Vam acabar veient un vídeo que ensenyava tot el procés i ens van regalar un iogurt per a cadascú.

L'excursió amb els carruatges pel bosc de la Fageda d'en Jordà (espai protegit dins del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa) el vam fer repartirts en 4 carruatges tibats per cavalls que ens van fer una preciosa passejada per dins del bosc. Els arbres ja havien perdut gran part de les seves fulles i el terra n'estava ben tapissat. També es podien veure les pedres d'orígen volcànic i els tossols (petits turons formats per lava que es va refredar), la molsa sobre les pedres... Un dels conductors dels carruatges ens va fer una bona explicació sobre l'origen del bosc, el tipus d'animals que hi podem trobar i ens va fer escoltar el silenci, que és un dels encants d'aquest paratge natural. Després ens va recitar un bonic poema de Joan Maragall (el podreu llegir al final) i ens va dirigir per fer una immensa pluja de fulles. Després vam passejar un tros a peu abans d'acabar la visita.

Després d'aquestes dues activitats tan interessants, emocionants i divertides, vam pujar als autocars que ens van dur fins al mig d'Olot on vam dinar i jugar una bona estona en un recinte on vam tenir la visita d'una germana de la Pietat que és policia local d'Olot i ens va deixar fer unes fotos sobre la seva moto de policia.

Us va agradar l'excursió?
VOLEM COMENTARIS!!!

Acabem amb el poema de Joan Maragall i un recull de fotos.

Saps on és la fageda d'en Jordà?

Si vas pels vols d'Olot, amunt del pla,
trobaràs un indret verd i profond
com mai cap més n'hagis trobat al món:
un verd com d'aigua endins, profond i clar;
el verd de la fageda d'en Jordà.
El caminant, quan entra en aquest lloc,
comença a caminar-hi a poc a poc;
compta els seus passos en la gran quietud:
s'atura, i no sent res, i està perdut.
Li agafa un dolç oblit de tot lo món
en el silenci d'aquell lloc profond,
i no pensa en sortir, o hi pensa en va:
és pres de la fageda d'en Jordà,
presoner del silenci i la verdor.
Oh companyia! Oh deslliurant presó!

(Joan Maragall)

Comentaris

Alba Martin ha dit…
Em ba agradar molt anar ha la fageda .
Alba Montero ha dit…
m´ha agradat molt la fageda cuan vem anar amb els carros i tambe quan vem veure aquell video de la fageda que ens van posar
Miriam Culebras Berjillo ha dit…
Em va agradar moltisim anar a la Fageda d´en Jorda, vem veure moltisimes vaques i vedells.Ens van donar un iogurt per provar-lo.I ESTAVA BONISIM.
Salma Kadri Tayebi ha dit…
M'ha agradat molt anar a la fageda
d'en Jordà per que era molt divertit. Als carros al carro que anava jo es deia Negrito i em van agradar els iogurts moltissim i vaig passar-m'ho molt be.
Jara Clemente ha dit…
Hola hem va agradar molt anar a la FAGEDA DEN JORDA.
Marius IIut ha dit…
M'ha agradat molt l'excursio a la fageda i ens han donat uns iogurts bonisims i hem vist un video de la fageda.
Leif Delicado ha dit…
La fageda es el millor bosc que he vist al mon. M´ agradaria anar 1000000 de vegades, es el lloc mes fantastic del mon. M´encanta la fageda. A reveure, fageda.
Jordi Hernández Soler ha dit…
La escursio de la FAGEDA va se molt divertira i on bem na tamve .