Visita dels agents rurals

El dimecres 6 de febrer, els alumnes de 4t vam assistir a una xerrada dels Agents Rurals titulada "Conèixer ens ajuda a prevenir". El Manel i la Sílvia ens van explicar totes les tasques que fan els agents rurals ( des de controlar els caçadors i pescadors, fins a investigar l'origen d'un incendi o escalar per anellar ocells).
Ens van explicar que al bosc podem trobar moltes pistes que ens informen dels animals que hi ha: nius, petjades, excrements, sorolls,...Vam sentir com canten alguns ocells com el picot, la merla, el gaig i el pit-roig.
Ens van explicar com cuidar els animals i com podem ajudar a protegir i a cuidar el món que ens envolta.
Ens van posar un vídeo molt interessant sobre els animals de Catalunya; alguns d'ells estan en perill d'extinció i per aquest motiu cal cuidar-los i protegir-los.
A més a més, vam aprendre que els animals salvatges no es poden domesticar ja que quan es fan grans poden ser molt perillosos.
També ens van ensenyar que no els podem molestar ni donar-los menjar. I sobretot, quan ens trobem un animal ferit cal avisar els agents rurals trucant el 112, perquè el vinguin a buscar i el portin al veterinari. Hem d'aprendre a conviure amb la natura i a respectar el nostre món.
Va ser una xerrada molt interessant i ens ho vam passar molt bé.


Comentaris

halima grain ha dit…
Em va agradar molt la xerade dels agents orals.Bem aprendra moltes coses mol intarasants.