Observatori astronòmic de Castelltallat



El divendres 9 de maig vam anar a Castelltallat per visitar l'Observatori Astronòmic com a sortida final del projecte "El Petit Príncep".


Allà, en un entorn privilegiat i en un dia de clima totalment estiuenc vam poder gaudir de diferents activitats:

  • Observació de la "maleta dels planetes", una reproducció a escala dels planetes del sistema solar.
  • Construcció del "sistema solar de butxaca", una tira de paper amb els elements del sistema solar dibuixats a la proporció correcta de distància entre ells.
  • Observació d'una presentació multimèdia amb imatges i informació dels diferents elements astronòmics del nostre voltant.
  • Observació del sol amb diferents telescopis i aparells per veure'n les taques solars, la textura de la superfície i les explosions solars.
  • Exercici d'enfoc i visualització d'un telescopi a partir de reproduccions de diferents constel.lacions.
  • Activitat plàstica creativa "El planeta imaginari" on cada nen podia pintar amb guixos sobre un petit planeta de pissarra (des d'AQUÍ podeu veure les 96 fotos dels 96 planetes que vam fer)
Va ser una jornada ben interessant on molts van poder contemplar per primera vegada un telescopi "de veritat" amagat dins de la seva cúpula giratòria.
Us deixem amb un recull de fotos de la jornada.

Comentaris

Paula Sedano 4B ha dit…
M'agradat molt anar a Castell Tallat
ha sigut una experiencia inolvidable mai l'olvidare sobretot quan em mirat el sol m'agradaria tornar alguna vegada Adeuuu